top of page

איפה משתלבות מילות המפתח שלך


מילות מפתח הן למעשה מונחים שאת רוצה שהעסק שלך יופיע בתוצאות החיפוש שלהן במנועי חיפוש כמו גוגל, אמזון, יוטיוב ואפילו אינסטגרם. היום לרוב האתרים המרכזיים יש מנוע חיפוש שבאמצעותו אנחנו מחפשים סרטונים, תשובות, מוצרים וחדשות, וככל שהמוצר שלך נמצא גבוה יותר בתוצאת החיפוש באמזון או באי-ביי, הסרטון שלך יופיע ביו-טיוב והעסק או המאמר יופיעו בגוגל כך תהיה להם חשיפה גבוהה יותר.


מונחים ארוכים זכו לכינוי "זנב ארוך", ככל שהמינוח קצר יותר הוא כללי יותר ורוב הסיכויים שיהיו לו יותר חיפושים בעוד שמינוח מתארך מתאים יותר לעסק אך יהיו לו פחות חיפושים. לדוגמא: מונח חיפוש עם זנב קצר: "שיווק" לעומת מונח עם זנב ארוך: "שיווק דיגיטלי לעסקים קטנים". היתרון של זנב ארוך הוא בכך שהוא מתאים יותר לעסק ולכן הסיכוי שגולשים שחיפשו אותו ימצאו אותו מתאים יותר לדרישותיהם ויפעלו בהתאם.

בפוסט הקודם כתבתי איך אפשר למצוא את מילות המפתח הרלוונטיות לך, וכעת אכתוב על המקומות שבהם כדאי להשתמש בהן:

1- באתר שלך - האתר צריך להיות מלא בהן, בכותרות, בטקסט ובשמות של התמונות. חלקו לכל דף מילת מפתח, דאגו שהיא תופיע בכותרת וכותרות המשנה (H1 עד H6) וכן שתחזור על עצמה כמה פעמים בטקסט. יש אומרים שמספר הקסם הוא 6 פעמים בדף. החוכמה היא לשמור על כתיבה טובה שגורמת לגולשים לפעול כפי שאתם רוצים בשילוב המילים הנכונות. לדוגמא: את מעצבת פנים שאחת ממילות המפתח שלך היא: “עיצוב מטבח יעיל", בדף שהחלטת לקדם "עיצוב מטבחים יעיל" דאגי שהמינוח יופיע בכותרת הדף, בכותרת משנה אחת, ולפחות עוד 4 פעמים בטקסט וב- ALT של התמונות והשמות שלהן.

2-דף המוצר שלך - באתרי קניות כמו אמזון, אי-ביי ואטסי, מילות המפתח יופיעו בכותרת אבל גם בתיאורי המוצר, בהגדרות, בתכולה, במרכיבים, בשמות התמונות, ואם יש לכם שליטה על חוות הדעת של הלקוחות (Reviews) גם שם. חשוב מאוד לשים לב שמילות המפתח למוצרים הן תקופתיות ולכן חשוב להחליף אותן בהתאם לחגים והמועדים השונים. לדוגמה אם את מוכרת תיקי נשים באטסי אז לקראת יום האם, חשוב לשלב את המונח "מתנת יום האם" בכותרת ובתיאור המוצר, ואם אפשר גם בעוד מקומות באתר.

3-בקישורים לאתר או לדף שלך - ככל שתייצרו יותר קישורים לאתר מאתרים חיצוניים וקישורים פנימיים בתוך האתר הוא יתקדם אורגנית. אם שם הקישור מתאים למילת המפתח המתאימה לדף זה נהדר. הקוסמטיקאית שהצליחה להשיג ציטוט בכתבה במגזין אונליין, יכולה לנסות לבקש שאת הלינק לאתר שלה יחברו לשם העסק או למילת מפתח אחרת כמו "טיפול באקנה", והקישור יוביל לדף שלה שמקדם את המילה "טיפול באקנה".

4-פעילות ברשתות חברתיות - אם יש לך דף בפייסבוק או ערוץ ביו-טיוב אזי גם שם יש חיפושים וכדי להופיע עם מילות מפתח הקישורים משם לאתר יעשו לפי מילות המפתח. באינסטגרם רצוי להשתמש באשטגים (#) עם מילות המפתח בפוסטים. זמרת שמעלה מופע ויש לה ערוץ יו-טיוב כדאי שתבחר מילות מפתח מתאימות ותשלב קישורים לאתר (אם יש לה) באותן מילות מפתח.

5-פרסום במנועי חיפוש – הפרסום בגוגל (וגם באמזון, בבינג וביאהו), הינו לפי מילות מפתח, לכן כדאי להשתמש בהן בצורה מושכלת וחכמה. יש אפשרות לפרסם בהרבה מילים אבל רצוי שהמילה תחזור על עצמה גם בטקסט של המודעה וגם בדף הנחיתה. חנות פרחים שמילת מפתח שלה היא "משלוח זר פרחים בשרון" מעבר לכך שהם יפרסמו במונח הזה, ושהמונח יופיע במודעה, רצוי שהגולשים שיקליקו על המודעה יגיעו לדף שכולו מוקדש למשלוחי פרחים בשרון, שהמונח מופיע שם כמו שציינתי בסעיף 1. (רצוי שיהיה זה דף שממיר טוב, כלומר יהיה קל ומהיר להזמין את הזר ואת המשלוח או להשאיר פרטים).

חשוב לזכור שהשילוב של מילות מפתח בטקסט יהיה הגיוני ולא מאולץ. בעבר, אנשי הקידום האורגני ניסו לשלב מילות מפתח בכל מיני מקומות מוזרים, כמו לכתוב לבן על לבן או להוסיף את המילים (Black Hat), היום השיטות האלו נחשבות לא-חוקיות. קידום אורגני תלוי לא רק בנוכחות המילים אלה גם בטיב הדף והיכולת שלו להניע לפעולה את הגולשים, לכן חשוב לעצב אותו ולכתוב אותו היטב.

קידום אורגני תלוי בעוד משתנים טכניים ואיכותיים, שמשתנים בהתאם לשינויים באלגוריתמים של מנועי החיפוש ותמיד רצוי להתייעץ עם אנשי קידום אורגני (SEO) מקצועיים.

פוסטים נוספים

bottom of page