top of page

תשובות על שאלות נפוצות לגבי פרסום בגוגל


בקרוב אני חוגגת 12 שנים לכך שאני מפרסמת במנועי חיפוש, ביניהן מערכת הפרסום AdWords של גוגל. בהתחלה היה לי קשה להסביר לאנשים מה אני עושה, אבל עם התפתחות האינטרנט וכניסתו של גוגל למקומות רבים, הנושא הפך מעניין ורלוונטי ליותר אנשים. רציתי לרכז כאן תשובות לשאלות העיקריות שאני נשאלת:


איך מפרסמים בתוצאות החיפוש של גוגל?

גוגל פיתחה מערכת מדהימה של פרסום שנקראת AdWords . המערכת מאפשרת למפרסמים לפרסם מודעות לפי מונחים שאנשים מחפשים, למשל חנות שעושה משלוחים של זרי פרחים לפרסם לאנשים שחיפשו "זר פרחים". בנוסף אפשר להגביל את הפרסום לאזור גיאוגרפי, שעות, שילובי מילים שאינם מתאימים, למשל "זר פרחים מפלסטיק" לא יתאים לאותה חנות של פרחים. ישנן עוד אפשריות כמו לפרסם כמה מודעות לאותה מילה בכדי לראות מה עובד טוב יותר.

*חשוב שתדעו:

  • ל BING (מנוע החיפוש של מיקוסופט) וליאהו יש מערכת פרסום די דומה AdCenter אומנם בארץ הם מוכרים הרבה פחות, אבל עדיין בחו"ל אנשים משתמשים במערכות שלהם לחיפוש תשובות וזו אופציה לפרסום של מוצרים מסויימים בחו"ל.

  • AdWords התפתחה עם השנים וכיום יש בה הרבה אפשרויות פרסום בנוסף למודעות שמופיעות בתוצאות החיפוש, עוד על האפשרויות בהמשך הפוסט.

לפי מה משלמים על הפרסום?

התשלום הוא לפי קליק, כלומר על כל קליק שגולש עשה על מודעה המערכת מחייבת את המפרסם. מכאן הגיע הביטוי - Pay Per Click - PPC. החלק היותר מסובך הוא כיצד נקבעת העלות לקליק, שכן לכל קליק יש מחיר אחר. המחיר לקליק נקבע במכרז בין המפרסמים האחרים, על כל הופעה של תוצאות החיפוש של המונח. בנוסף לחישוב של מי שמציע את המחיר הגבוה ביותר יש גם שקלול של איכות המודעה, איכות דף הנחיתה, פרק הזמן שהמודעה רצה ועוד פרמטרים שחלקם ידועים לנו וחלקם לא.

המחיר ההתחלתי לקליק הוא 10 אגורות בארץ או 10 סנט בחו"ל, אבל נדירות המילים שתצליחו לפרסם בהן במחיר זה. בתחומים שבהם הרווחים מכל לקוח שמגיע מהפרסום הם גדולים, העלות לקליק יכולה להגיע עד למאות דולרים. לכן השאלה צריכה להיות כמה את מוכנה לשלם לקליק, וכל זאת בהתאם לציפייה לרווח שיגיע בעקבותיו.

מי יכול לפרסם בגוגל?

כל אחד שיש לו חשבון גוגל (כלומר שיש לו ג'ימייל) וכרטיס אשראי (לא דיינרס) יכול להתחיל לפרסם עכשיו בגוגל. לא צריך אתר או אפילו דף נחיתה, אפשר לעשות מודעות שמובילות להתקשרות טלפונית.

הראייה העסקית של גוגל היא לטווח הארוך ומטרתה שהמודעות יהיו לעזר לגולשים - רלוונטיות ולא פוגעניות, מכאן שמודעות שמרמות את הגולשים או מובילות לתוכן פוגעני, לא יאושרו לרוץ על הרשת שלהם, כך גם לגבי תעשיות לא חוקיות. גוגל גם לא עובדים יותר עם אתרים שמפרסמים תוכן כזה או שיש בהם פרסומות כאלו. בתעשיות מסוימות המפרסמים צריכים להוכיח לגוגל שיש להן רשיון או אישור מכירה, למוצרים שהם מפרסמים.

יחד עם זאת, למערכת יש הרבה אופציות ויכולות כך שככל שיש יותר ידע על איך מפרסמים הפרסום יהיה אפקטיבי יותר לעסק. לכן מאוד מומלץ שהפרסום יעשה ע"י מומחית או מומחה בפרסום על מערכת AdWords.

Adwords זה רק לפרסם בתוצאות החיפוש?

בנוסף לפרסום בתוצאות החיפוש, גוגל מציעה הרבה אפשרויות של פרסום דרך AdWords :

  • פרסום ב Gmail - לפי נושאים של המיילים בחשבונות או תחומי עניין של אנשים לפי ידע של המערכת באילו אתרים אותו בעל חשבון היה ואילו חיפושים נעשו בגוגל

  • פרסום Display ברשת אתרים (GDN)- מלבד האתרים שיש לגוגל עצמה, הרבה אתרים מוכרים לגוגל את השטח הפרסום שלהם. הפרסום הוא בעיקר באמצעות באנרים (תמונות, HTML, וידאו ועוד). המחיר למודעה ניתן לחישוב לפי קליק ,1000 חשיפות או ליד, בהתאם לבחירה שלכם מראש. הגדולה של הרשת היא שאפשר לבחור חיתוך של אתרים או קהלי יעד לפי קריטריונים רבים ומעניינים, שכן לגוגל יש הרבה מידע על הגולשים שהם מנצלים לשם כך.

  • פרסום YouTube – אתר יוטיוב ששייך לגוגל מושך אליו כמויות גדולות של משתמשים ותתפלאו לגלות שרוב הנוער צופה אדוק. אפשר לפרסם שם לפי תחומי עניין מתאימים (לסרטוני עשה זאת בעצמך או לאנשים שרואים סרטוני הסבר על תוכנות) כמובן שכדאי לפרסם בעזרת סרטונים.

  • פרסום של אפליקציות – אם יש אפליקציה שאתם מקדמים, גוגל מציעה פתרונות ייעודיים לפרסום אפליקציות.

  • פרסום של מוצרים לקניה ישירה Shopping – כדי לתת יותר ערך ללקוחות גוגל מאפשרים בארצות מסויימות לפרסם מוצרים עם תמונה, תיאור ומחיר בתוצאות החיפוש. זה עובד רק בחלק מהארצות (לא כולל ישראל).

  • פרסום על מפות – מפות של גוגל ו-וויז מתאימות לעסקים מקומיים כמו חנות פיזית.

  • פרסום רה-מרקטינג או רה-טרגטינג – פרסום חוזר לאנשים שכבר היו באתר שלכם (או דפי נחיתה). רצוי לעשות פרסום ייחודי לפי סוג הביקור שלהם...

שווה לי לפרסם בגוגל?

זו שאלה מורכבת, בעיקר מכיוון שזה תלוי בהרבה פרמטרים ששונים מאוד מעסק לעסק, כמו תחום מסחרי, היכולת שלכם למכור, האתר שלכם, תקציבי הפרסום, הנכונות שלכם לעבוד לטווח ארוך ועוד. אני מציעה שתפנו אלי ונדבר על זה.

כמה גוגל מרוויחה מפרסום?

גוגל הינה החברה הגדולה ביותר בתחום הפרסום הדיגיטלי. רווחיה מפרסום ברבעון השלישי של 2017 היו 24 מיליארד דולר והצפי לרבעון האחרון הוא רק גידול ברווחים. בשנה האחרונה העלות הממוצעת לקליק גדלה ב 50%, כלומר אנו עוד צפויים לראות גידול בעלויות הפרסום בשנים הבאות.

יש לכם שאלה על פרסום בגוגל שלא עניתי עליה? אשמח מאוד אם כתגובה תשאירו שאלה או תפנו אלי ישירות.

פוסטים נוספים

bottom of page