top of page

אפליקציות שיעזרו לך לשווק דרך הטלפון


השעון המעורר שבטלפון העיר אותי הבוקר, אח"כ הוא הזכיר לי שזה הזמן שהילדה תצא לביה"ס ואני אוכל לצאת להליכה. תוך כדי ההליכה שמעתי פוד-קאסט ("גיקונומי" – מומלץ ) כמובן בטלפון וקיבלתי הודעות ומייל, לטלפון. בכניסה לבית בדקתי כמה הלכתי ובאיזו מהירות – באפליקציה Fit, כמו שניחשת - בטלפון. היומן לי הודיע שזה הזמן לצאת לפגישה, את הדרך לפגישה נהגתי לפי ההסברים של WAZE. בוודאי כבר הבנת את הפואנטה, הטלפון החכם מלווה כמעט כל רגע מחיינו.


מהפכת המובייל שינתה את חיינו בדרכים שטובי העתידנים לא חזו מראש. יש אפליקציות שעוזרות לנו לנהל את חיי היומיום כמו WAZE ו-WhatsApp, יש אפליקציות שסופרות קלוריות, שעוזרות לנו ללמוד, להתאמן, לעשות מדיטציה ואפילו לישון.

יש גם אפשרויות רבות לקידום העסק שלך דרך אפליקציות: אם ע"י שימוש מושכל באפליקציה או ע"י פרסום. האם את משתמשת באפליקציות בכדי לשפר את השיווק של העסק שלך?

הבאתי בפוסט זה כמה רעיונות, לאיך אפשר שאפשר להשתמש באפליקציות שנמצאות בטלפונים הניידים לשיווק העסק שלך:


SMS – אולי זה לא ממש נחשב לאפליקציה אבל זהו כלי שיווקי ממדרגה ראשונה, שנמצא במכשירי הטלפון של הלקוחות שלכם, גם אם הם מבוגרים ואין להם טלפון חכם.SMS מאפשר לשלוח בקלות מסרים מידיים ללקוחות. למשל, בעלת בוטיק יכולה לשלוח: "מכירת בגדים ותכשיטים אצלי בבוטיק במוצ"ש הזה – תביאי חברה!". ישנם כלים המאפשרים לערוך קמפיינים דרך SMS עם קישור לאתר או לדף נחיתה שיהיה מותאם לטלפונים. צריך לקחת בחשבון שלא כל טלפון הוא חכם ולכן מומלץ לתת מידע מספק בהודעה עצמה.


WhatsApp  Icon

WhatsApp - האפליקציה להודעות מיידות השולטת כיום בשוק הישראלי ובעוד כמה מדינות בעולם. (לפי מאמר של SimilarWeb הקליקו לראות אותו כאן ) לשימוש בשיווק רצוי ​ליצור חשבון עסקי (צריך להיות מס' טלפון נייד ייעודי לשם כך) שמאפשר לשלוח הודעות אוטומטיות ויש לו מערכת סטטיסטיקות מתקדמת.

1- אפשר ליידע לקוחות, שותפים לדרך (מעגל עסקי) או רשימת תפוצה שהסכימה לכך, שהעלית פוסט חדש בבלוג, בפייסבוק וכו'.

2- אפשר לקדם באופן ממומן פוסטים (Boost Posts) מפייסבוק למערכת WhatsApp זו מודעה לפי חיתוכי האוכלוסייה שמתאימה לקהל היעד שלך וזאת מבלי שאת יודעת מה מספרי הטלפון שלהם.

3- לשלב באתר אפשרות לצ'אט עם הלקוחות בוואטסאפ, כלומר הצ'אט מהאתר עובר לטלפון של הלקוח וככה יוצרים קשר יותר חזק ומשמעותי.


Facebook Messenger Icon

Facebook Messenger - בארה"ב, קנדה, אוסטרליה ועוד דווקא המסנג'ר של פייסבוק היא האפליקציה השלטת להודעות מיידות, דרכה אפשר:

​1- לתקשר דרך דף הפייסבוק של העסק עם לקוחות מתעניינים. רצוי כמובן שתענו מהר ככל הניתן, אפשר לעשות זאת גם ע"י הודעות אוטומטיות.

2- גם במסנג'ר אפשר לעשות את פעילויות 1-3 שהמלצתי עליהן ל- WhatsApp.


Instagram Icon

אינסטגרם – אם יש לך עסק שמוכר מוצרים או שירות מאוד ויזואלי וקהל היעד שלו הוא נוער ומבוגרים צעירים, הם מחכים לך באינסטגרם ואת חייבת לנהל שם דף.

1- העניין הוא שצריך להוציא פוסטים רבים עם האשטגים רלוונטיים וזה גוזל הרבה זמן. לשם כך יש מערכות תומכות שיווק באינסטגרם דוגמת Later.com או המערכת שלHubspot לניהול רשתות חברתיות, שיוכלו לעזור לך בזה.

2- דרך מערכת הפרסום של פייסבוק אפשר גם לפרסם באינסטגרם, עם קישור לאתר שלך או לדף נחיתה. זה מתאים מאוד למוצרים שרלוונטיים לקהל היעד שלך.

3- השיווק המוביל באינסטגרם, הוא דרך "מובילי דעה" או "ידוענים" כלומר אנשים שיש להם הרבה עוקבים. הבעיה העיקרית שקשה לעקוב אחרי הנתונים, אבל יש הצלחות בתחום. חשוב לשים לב שהידוען/נית מתאימה לקהל היעד שלך ושהעלות של זה תהיה משתלמת.


Telegram Icon

טלגרם – אומנם הפופולריות שלה רק בהתחלה ובעיקר במדינות שבהן האזרחים מעוניינים להצפין את דעתם ושיחותיהם מהרשויות, אבל יש לה איכויות של רשת חברתית. טלגרם מאפשרת להקים ערוצים חד כיוונים, כלומר בניגוד לקבוצת וואטסאפ שבה לכל המשתמשים יש אפשרות לכתוב, אלו קבוצות שרק למעטים יש אפשרות לכתוב, ולכן יש הרבה פחות ברברת ויותר מידע מעניין ורלוונטי. אחד הערוצים המובילים בטלגרם הוא הטלגרס – אז אם יש לך מוצר משלים או קהל יעד זהה אולי שווה לשקול לשווק דרך הטלגרם.


Wize Icon

WAZE– עוד לפני שגוגל קנו אותם אפשר היה כבר לפרסם שם לפי מיקום. זה מתאים במיוחד אם יש לך עסק שמתאים לעצור בו בדרך, כמו בית קפה או פעילויות בדרך לנופש. אפליקציות נוספות כמו easy וכדומה שמבוססות מיקום גם שווה לרשום את העסק בהן.


Podcasts Icon

פודקאסטים – לפי הוויקיפדיה פודקאסט הוא: מעין תוכנית רדיו או טלוויזיה, המופצים באינטרנט באמצעות מנוי חינמי או בתשלום, וניתן להאזין להם בכל זמן ובכל מקום - Demand). (Radio-On ועל פי החלטות האקדמיה ללשון העברית: הֶסְכֵּת הוא השם העברי הרשמי שלו. שיווקית את יכולה:

1- להקליט תוכניות ולמכור אותם כהרצאות, כלומר שהפודקאסטים יהיו המוצר שלך או מוצר ראשוני שדרכו אפשר לפרוץ לשוק גדול יותר.

2- להשתמש בפודקאסטים לבסס את שם המותג שלך כמומחית בתחום, ע"י תוכניות קבועות בנושאים שמעניינים את הלקוחות שלך.

*חשוב לזכור איך השומעים משתמשים בפודקאסטים? האם הם נוהגים תוך כדי? רצים או עושים כושר אחר? האם את משדרת תרגילי יוגה או מדיטציה?


App Store Icon

פרסום במגוון של אפליקציות – דרך מערכת הפרסום של גוגל או מערכת ייעודית לפרסום לטלפונים ואפליקציות. היתרון הוא שאפשר לטרגט לגילאים צעירים לפי סוג משחקים או סרטונים ולרוב מחירי הפרסום יהיו זולים יותר מפרסום בפייסבוק או בחיפוש של גוגל.


google play Icon

יצירת אפליקציה ללקוחות שלך – היום ליצור אפליקציה פשוטה זה לא יקר ואני מניחה שהמחירים עוד יירדו. לפני היצירה של האפליקציה חשוב להכין מסמך איפיון שבו את מפרטת לפרטי פרטים את היעד, הלקוחות ומה הציפיות שלך מהאפליקציה.

אני ממליצה להתחיל באפשרות אחת שאת מעריכה שתביא את התועלת הרבה ביותר לשיווק של העסק שלך ובמידה והיא מצליחה להמשיך איתה ואז לנסות אחרת, במידה ולאו, ישר לנסות אחרת.

פוסטים נוספים

bottom of page