top of page

שידור לייב על חידושים בשיווק דיגיטלי

קרולין ואני עלינו לשידור לייב ב 25-3-2020 ושוחחנו על חידושים בשיווק דיגיטלי

קרולין קופר, מנהלת מדיה חברתית מרצה ומעבירה סדנאות אינסטגרם, ואני שוחחנו על שני טרנדים חמים בתחום של חידושים בשיווק דיגיטלי. הראשון, עליו קרולין הסבירה, הוא הטיקטוק, רשת חברתית צעירה, קלילה ונוגסת. והטרנד השני שעליו סיפרתי אני, חידושים בתחום החיפוש באינטרנט ואיך הם משפיעים על השיוק שלנו.

עם כל הטירוף שהולך מסביב, ימי הקורונה, מה פתאום אנחנו עשות לייב על חידושים בשיווק?

השינוי הגדול ביותר שאנחנו רואים אותו קורה, כבר עכשיו תוך כדי המגפה, הוא שאנשים מסתמכים אפילו יותר על האינטרנט, ולכן שיווק דיגיטלי מקבל אפילו יותר תאוצה, וככל שנקדים לתפוס את הטרנדים והחידושים יש לנו סיכוי טוב יותר "לעלות על הגל" .

הסיבה השניה שאנחנו מדברות על חידושים, עכשיו יש לחלקינו זמן וצורך לעשות חושבים וללמוד דברים חדשים, אז כדאי שנדע לאן הגל לוקח אותנו.

מה זה טיקטוק?

רשת חברתית חדשה יחסית שכובשת את העולם, מספר ההורדות של האפליקציה ב 2019 היה מיליארד! שזה מעבר לאינסטגרם ופייסבוק, ולכן מאוד מלחיצה את מר צוקרברג.

הרשת לשיתוף סרטונים קצרים היא בבעלות סינית, מתבססת על musically שהיתה נפוצה שנה קודם אצל ילדים בעיקר. טיקטוק היא כמו שילוב של הסטוריז של אינסטגרם ויו-טיוב , סרטונים של עד 60 שניות, עם אפשרות לפילטרים כמו הסטוריז אבל גם עם אפשרות להוסיף מוזיקה (עם זכויות יוצרים) והסרטונים לא נעלמים אחרי 24 שעות מהפיד.

מי קהל היעד?

כיום קהל היעד הוא בעיקר 13-24 אבל כבר אפשר לראות הורים, סבתות ובעלי מקצוע שנכנסים. כניסת בני ה 20+ שנראת בשנה האחרונה מצביעה על טרנד של התבגרות של הרשת, בדומה למה שקרה לרשתות חברתיות אחרות. לדוגמא פייסבוק התחילה כרשת של סטודנטים והפכה להיות הרשת החברתית למבוגרים וגם אינטגרם הראתה התבגרות של משתמשים עם השנים.

למה הם שם?

אפליקציה עם וויב קליל ואוטנטי יותר, בעוד שאינסטגרם יותר ממוקד ולייפסטיילי, דורש הרבה ליטוש ועיצוב. מאוד קל להשתמש בטיקטוק .

האם טיקטוק מתאימה לעסקים?

כרגע רק באופן אורגני (כלומר בלי פרסום ממומן) ועסקים שפונים לנוער וצעירים בעיקר אבל ההמלצה של קרולין היא להכנס לטיקטוק ולהכיר אותה ולראות אם היא מתאימה לכם. כרגע היא פחות צפופה בתכנים ויש יותר צופים מ"עושי תוכן" וכן יותר קל לקבל חשיפה אורגנית, מאשר ברשתות החברתיות המבוססות ששם יש צפיפות תוכן מאוד בולטת.

אפשר לשלב לינקים בסרטונים, מה שמאפשר למוכרים של מוצרים ושירותים להוביל תנועה לאתרים שלהם להמשך הפעילות עם הלקוחות. יש גם אפשרות למכור מתוך טיקטוק, אפשרות זו מוכיחה שהרשת חושבת על התפתחות בתחום העסקי וזה הכיוון.

איזה עסקים נמצאים בטיקטוק?

קרולין כבר מצאה הרבה בעלי מקצוע שפונים לנוער מתוך טיקטוק, למשל רופאים ועו"ד עם חשבונות טיקטוק שנותנים מידע לקהל צעיר. כמובן שיש מובילי דעה וסלבריטאים, שלמעשה הם גם עסקים. אפילו חיל האוויר פתחו פרופיל מעניין בטיקטוק.

לשאלה האם אפשר לחפש לפי נושאים ענתה קרולין שאמנם יש אופציה כזו אבל התוצאות עדיין לא ברמה של תוצאות חיפוש שאנחנו רגילים מרשתות החברתיות הוותיקות.

לסיכום פלטפורמה צעירה שמאפשרת לפנות לנוער וצעירים שקל יותר להשיג בה חשיפה אורגנית.

על חידושים בחיפוש

האמת שאני כל הזמן קוראת על חידושים ושינויים בעולם של שיווק דיגיטלי ויש המון, כל יום יש שחקן חדש בזירה ולא רק רשתות חברתיות יש גם אפליקציות שעוזרות לנו לעשות שיווק, רעיונות חדשים שיטות חדשות וחוקים חדשים.

בתחום של חיפוש באינטרנט כבר הרבה זמן שיש כיוון לקראת חיפוש קולי. הרעיון בטח לא חדש (מופיע בהמון סרטים עתידניים) וגם במציאות הוא לא חדש אבל הטכנולוגיה משתפרת כל הזמן ועכשיו נעשית יותר רלוונטית לשיווק בארץ, טוב לקח להם זמן ללמוד עברית….

אתם אולי מכירים אותן כ סירי, אלקסה או גוגל אסיסטנט, הן עוזרות דיגיטליות ושאנחנו מבקשים מהן לחפש זה למעשה חיפוש קולי. כלומר אנחנו מדברים עם המחשב או הטלפון ומבקשים מהם לחפש לנו מידע או לשמור לנו מידע.

איך חיפוש קולי משפיע על השיווק של עסקים?

1- אנחנו מחפשים באינטרנט בצורה אחרת שזה נעשה באופן קולי מאשר שזה בכתיבה, גם בגלל בסיטואציות אחרות, בד"כ דברים מיידים יותר כמו ואם יש לנו עסק שהוא תשובה למשהו מיידי חשוב שנופיע בחיפוש הקולי.

או שאנחנו נותנים פתרון לבשלנים שמחפשים באמצע הבישול X

2- הקהל הצעיר לומד יותר לחפש באופן קולי, הם גדלו על כך שמחשבים מדברים והם משתמשים באופן שוטף בעוזרות הדיגיטלית, אם אנחנו פונים לקבל הצעיר, חשוב לנו להיות בתשובות שהם יקבלו על השאלות

3- קהל שמעדיף דיבור כמו עיוורים, אנשים שקשה להם להקליד וכד'.

שינוי נוסף בתחום החיפוש הוא חיפוש ויזואלי,

מה זה חיפוש ויזואלי? אנחנו מעלים תמונה למנוע חיפוש והתשובות מתקבלות לפי התמונה כלומר המנוע חיפוש יכול לקרוא את התמונה.

איך זה משפיע החיפוש הויזואלי על השיווק?

הפך את פינטרסט ליותר רלוונטית

הם הראשונים שהכניסו את השיווק הויזואלי למערכת שלהם, וזה הגיוני כי הם מאוד ויזואלים והמנויים שלהם עוסקים בתחומים ויזואלים. השינוי הזה הקפיץ את כמות המשתמשים וגם את איכות הפייד. ההתחזקות של פינטרסט משולבת עם כך שהם מאפשרים עכשיו לפרסם גם בארץ וזו רשת מדהימה ומומלצת.

יגרום לשינוי בתוצאות בגוגל

גוגל בשלבי הכנסת היכולת הזו למנוע החיפוש, לחלק מהאנשים יש אותה וחלק לא, אבל זה יגרום לאיך שאנחנו נחפש דברים. נוכל לעלות תמונה ולשאול מה זה, ואז התשובות הן לא בהכרח יהיו תמונות, אבל החשיבות של התמונות באתר שלנו ובמדיה החברתית שלנו תעלה, כי אנחנו גם רוצים להתקדם בגוגל כתוצאה מהתמונות ולא רק מהטקסט שנכתוב.

  • טרנד נוסף שנכנס הוא חיפוש פרטי, ויש מנוע חיפוש https://duckduckgo.com/ ששם לעצמו למטרה לעשות את החיפוש פרטי ככל הניתן ולא לשמור נתונים על המחפשים.

לסיכום

1- אם אתם מחפשים לרענן את השיווק שלכם תבדקו את טיקטוק, יכול להיות שהיא מתאימה לכם ורק תקחו בחשבון שאם תכנסו עכשיו עוד כמה חודשים יהיו לכם יותר עוקבים והקהל כנראה כבר יתבגר.

2- שווה להירשם לפינטרסט, רשת ויזואלית נהדרת שגדלה לאחרונה כתוצאה מהחיפוש הויזואלי, אם אתם או הלקוחות שלכם עוסקים בנושאים ויזואלים חשוב להיות שם.

3- השימוש הקולי בגוגל ובמנועי חיפוש אחרים משנה את הדרך בה אנחנו מחפשים באינטרנט אחר תשובות, חשבו על זה שאתם בודקים מילות חיפוש לאתר שלכם ובכלל.

Commenti


פוסטים נוספים

bottom of page