top of page

7 רעיונות, יחסית קלים, לשלב בשיווק העסק בימי הקורונה

ימי הקורונה פינו, לחלקנו, המון זמן וגם את חשבון הבנק, יחד עם זאת אנחנו רוצים לחזק את השיווק שלנו מבלי להגדיל את ההוצאות.

אז נכון שזה הזמן לשדרג את האתר ולהתחיל בלוג, אבל אלו משימות גדולות וכבדות המתאימות לבעלי יכולת ריכוז גבוהה, ללא ילדים קטנים והן דורשות ממון.

לכן החלטתי לחלוק איתך, כמה רעיונות שלא דורשים המון זמן והשקעה אבל יכולים לעזור לך לשפר את השיווק הדיגיטלי.

1 - הראשון והמתבקש, הוא לכתוב טיפים על מה לעשות בימי קורונה, שמתאימים לעסק שלך וללקוחות שלך. את הטיפים את יכולה לפרסם ברשתות החברתיות, בבלוג או בניוזלטר ללקוחות. (או בכולם יחד)

השגרה השתנתה דרמטית בימים האחרונים ולכל עסק יש מידע שיוכל לעזור ללקוחות שלו לעבור את התקופה הזו בצורה הטובה ביותר. דוגמאות:

  • מטפלים בחרדות, יכולים לכתוב על מה עוזר להתגבר על חרדות.

  • יצרנית תיקים יכולה לכתוב על תיקים שכדי להכין למקרה שצריך לצאת מבידוד מהבית, או תיקים שיתאימו להסתובב בחוץ מבלי לגעת בדברים וכד'.

  • מארגנת אירועים, יכולה להסביר איך אפשר לבטל אירוע בצורה נכונה וקלה, או איך מרימים אירוע צנוע בחיק הטבע.

  • מעצבת פנים יכולה להציע טיפים ורעיונות לסידור הבית, שיתאים לשינוי של השגרה שנובעת מימי הקורונה

  • אם אתם צריכים רעיונות, תכתבו שאלה בפוסט בפייסבוק ואני בטוחה שתקבלו תשובות מעניינות, או שתשאלו אותי :-)

2 - אם יש לך הרבה טיפים או שהמקצוע שלך מאוד רלוונטי לימי הקורונה, זה הזמן לפתוח קבוצה כדי לענות על שאלות בצורה יותר אינטימית או שמתאימה ללקוחות: דוגמא מצויינת לכזו קבוצה בפייסבוק היא: תשאל אפידיומלוגית, שפתחה עופרה מהודר, מיידענית רפואית עם תואר מוסמך באפידמיולוגיה. אפשר קבוצה בוואטסאפ, אם צריכים יותר אינטימיות או בלינקדאין אם מדובר על לקוחות ממגזר ההי-טק.

3 - ליצור קשר ישיר עם לקוחות, תשלחו וואטאפ או תרימו טלפון, לשאול מה ניש? איך הם מסתדרים בימים מטורפים אלו? אם אתם יכולים לעזור במשהו? זה אולי לא נראה בעינייכם שיווק אבל זו דרך לשמור אתכם בראש של הלקוחות, להראות שאכפת לכם, להכיר אותם יותר טוב, ולהיות עם האצבע על הדופק. תראו מה אפשר להשיג משיחה קצרה בוואטסאפ או בטלפון.

4 - לחשוב על שירות או מוצר שלכם שמתאימים לתקופה המטורפת שנחתה עלינו ולחזק את השיווק שלו. או למצוא מוצר חדש או מחודש, שאפשר להוציא לשוק מהר, למשל יעוץ על אסטרטגיה שיווקית בימי הקורונה לבעלי עסקים ( לפנות עכשיו לאילה שיווק :-). תחשבו בגדול ואולי תוכלו לעשות שיתוף פעולה עם בעל/ת עסק אחר שישלים את השירות או המוצר.

5 - לעשות הכרות עם רשת חברתית חדשה לכם, שאולי קהל יעד שלכם נמצא בה. יותר ויותר רשתות חברתיות גדלות בזמן האחרון וכדאי לנסות ולראות אם יש בהן לקוחות שלכן. לא חייבים להתחיל תהליך שיווקי, רק להכנס לפתוח פרופיל ולראות איך הרשת עובדת והאם היא מתאימה לכם, הן מבחינת הלקוחות והן מבחינתכם האישית.

6 - אנחנו צריכים הרבה תמונות בשביל השיווק ברשתות החברתיות בעיקר, אבל גם לניוזלטרים מצגות ועוד. נכון יש אפשרות להשיג תמונות חינמיות מסטוקים של תמונות, אבל התמונות לא אותנטיות ולא ממש מתאימות לעסק. אפשר להזמין צלמ/ת מקצוע/ית, שי/תשמח מאוד על העבודה בימי אלו. ואפשר לנסות לצלם את עצמכם או מוצרים שלכם ולראות מה עובד לכם טוב יותר. תעזרו בילדים, בן/ת הזוג ואולי בשכנים.

7 - להתנסות באפליקציה חדשה לכם, שתוכל לשפר את יכולות השיווק שלכם. המטרה היא שתוכלו להשתמש בהן באופן שוטף בזמנים רגילים, שיש לכם יותר דברים על הראש. אפשר אחרי שמתנסים להחליט שהאפליקציה הזו לא בשבילכם, אבל ניסית ....

  • אישית אני מאוד אוהבת לעבוד עם קאנבה שזו אפליקציה גם למחשב וגם לטלפון לעיצוב גרפי לאנשים לא מקצועיים בתחום.

  • יש אפליקציות לטלפון, שמשפרות את איכות התמונות שלכם כמו pixaloop או SnapSeed

  • אפליקציות שעוזרות לנהל את הפעילות ברשתות החברתיות כמו Later.com , Hootsuit, PLANOLY ועוד…

  • אפליקציות לניהול זמן - אני עובדת עם Toggle, למדוד זמנים של משימות

  • אפליקציות לניהול משימות כמו TASK של גוגל

  • אפליקציות לשיחות וניהול פגישות אונליין ...

אומנם הימים מוטרפים והשגרה השתנתה, ויש הרבה מה לעשות בזמן שהתפנה בכדי לחזק את השיווק שלנו, כך שתחזור אלינו השגרה אנחנו נחזור למצב טוב יותר ממה שאנחנו נמצאים בה עכשיו.

פוסטים נוספים

bottom of page