top of page

למצוא את מילת המפתח שלך


מילות מפתח הן מונחי חיפוש, שבתוצאות שלהן, את רוצה שהעסק שלך יופיע. לדוגמא אם את קונדיטורית שמוכרת עוגות, היית רוצה שאנשים שמחפשים "עוגה מקונדיטורית" בגוגל יראו בתוצאות החיפוש לינק לאתר שלך. אם את מוכרת תיקים באטסי, את רוצה להופיע בתוצאות החיפוש באטסי של המילה "bags" ואם כתבת ספרי לימוד אנגלית לילדים ואת מוכרת עותקים ב-Amazon הרי תרצי שהספר שלך יופיע כשיחפשו “English for Kids” באמזון.

נוכחות בתוצאות החיפוש בגוגל במילים רלוונטיות חשוב לעסק שלך. היום הרבה אנשים משתמשים בגוגל ולהימצא בתוצאות החיפוש מביא הרבה גולשים לאתר שלך, ובסוף מביא לקוחות לעסק שלך. יש חשיבות גם להימצא במנועי חיפוש אחרים כמו אמזון, אטסי או בינג.


ככל שנמצאים בתוצאות חיפוש במקומות גבוהים יותר ובדפים מוקדמים יותר, אזי יותר מחפשים ימצאו אותך כתשובה לשאלתם. מכאן, שיש צורך "לקדם" את המונחים הרלוונטיים. ישנן שתי דרכים לקדם מונחים:

1- באופן אורגני בשיטה שידוע כ SEO (או קידום אורגני).

2- קידום ממומן: כלומר, לפרסם במנוע החיפוש (האפשרות לפרסם קיימת כמעט בכל מנועי החיפוש).

בכל אחד מהמקרים מדובר בהשקעה משמעותית לגבי כל מונח שנרצה לקדם, לכן חשוב לבחור נכון את מילות המפתח שלנו, שיתאימו לעסק ולצרכנים. עבודה מול איש/ת מקצוע מתחום הקידום האורגני או פרסום במנועי חיפוש תניב תוצאות טובות יותר ומתאימות יותר גם לעסק ובעיקר לשוק. הכרות בסיסית עם התהליך והבנה של החשיבות שלו יכולה לתרום רבות ליצירת רשימה של מילות מפתח שמתאימות יותר.

איך תבחרי את מילות המפתח שלך?

1- מה את רוצה לקדם? עשי רשימה של מונחים שקשורים למוצר או השירות, למשל אופטומטריסטית: אופטיקה, משקפיים, עדשות, מולטיפוקל, משקפי ראיה וכו'. מורה ליוגה: יוגה, אשטנגה, שיעורי יוגה, דרך חיים ונשימות נכונות.

2- כנסי לאחד מ"כלי המילים" הבאים, על מנת לקבל רעיונות למונחים מפורטים יותר שמתאימים לכם וגם מונחים פופולריים שלקוחות מחפשים. כלים אלו גם יתנו לך הערכה סטטיסטית לגבי כמות השימוש במונחים האלו בחיפושים במנועים שונים. שלושת הכלים שעובדים יחסית טוב בעברית הם:

1- keyword Planner של גוגל - שפתוח לבעלי חשבון Adwords . אם החשבון שלך פעיל תקבלי הערכות מספריות מדויקות יותר של חיפושים למילים המוצעות.

2 - www.semrush.com – כלי נהדר שלרוב צריך לשלם עליו דמי מנוי, אבל אם נרשמים ונכנסים ל- keyword magic tool שנמצא כרגע בבטא, תוכלי לראות בחינם, תוצאות של כל המילים שבנויות על המילים הבסיסיות שלכם וגם את כמות החיפושים שלהן בגוגל.

3 - keywordtool.io – היתרון בכלי הזה הוא שהוא מאפשר לראות תוצאות חיפוש גם באמזון, יוטיוב, בינג אי-ביי ואפ-סטור. החיסרון שלו שהוא עולה כסף.

3- אפשרות נוספת למציאת מילות מפתח היא להתחיל חיפוש בגוגל, או בכל מנוע שאת מתכוונת אליו, ולראות מה מנוע החיפוש עצמו מציע לך. מנועי החיפוש מתוכננים להציע מונחים פופולריים קרובים מילולית לנושא שהתחלתם לחפש, או שאנשים שעשו חיפוש עם המונחים האלו עשו גם חיפוש עם המונח שלכם. אין כאן כלי שצריך לשלם עליו, אין הרבה מספרים שמבלבלים את העין ולא צריך להיכנס לאתרים שלא מכירים.

4- תעשי רשימה של 4-5 מונחים (אלא אם את מתכוונת להשקיע הרבה זמן עבודה וכסף) שיש להם די חיפושים והם מאוד מאוד מתאימים לך. אפשר לקחת 2-3 מונחים מאוד פופולריים ועוד 2-3 ארוכים יותר ופחות פופולריים.

5- אם את מתכוונת לעשות קידום ממומן, אתם יכולים לעשות רשימה ארוכה יותר שכוללת גם רשימה של מילים שליליות – כלומר מילים שהשילוב שלהן עם המילים שלכן לא מתאים לכם. לדוגמה: קונדיטורית לא רוצה לפרסם במונח "עוגות קרין גורן", אם את לא קרין גורן, זו מילה שלילית .

בפוסט הבא נשוחח על מה לעשות עם המילים שמצאתם.

פוסטים נוספים

bottom of page