top of page

שבע תשובות על דפי נחיתה


האסוציאציה הראשונה שעולה לי בראש לגבי נחיתה היא כמובן שדה תעופה, שדה התעופה המיוחד ביותר שהייתי בו נמצא בנפאל, ומורכב משדה פתוח שמשמש את הילדים המקומיים כמגרש כדורגל ואת העיזים ככר מרעה, רק בניין קטן משמש לצרכים האדמיניסטרטיביים של השדה. לפני כל המראה או נחיתה הושמעה צפירה, ובמקביל לילדים והעיזים שהיו מפנים את הדשא, סגל השדה היה רץ כדי לכוון את המטוס ולטפל במזוודות. המטוסים נחתו בשלום, התיירים התקבלו בפנים מאירות ונשלחו בזריזות להמשך מסעם. הכוונה של דף נחיתה, בדומה לשדה תעופה היא לנתב את האנשים שהגיעו אליו. אם בשדה תעופה מנתבים את הנוסעים בין שתי טיסות או בין טיסה להמשך מסעם בקרקע, גם דף נחיתה מכוון את הגולשים להמשך המסע האינטרנטי שלהם.


מהו דף נחיתה? דף נחיתה הוא עמוד אינטרנט שאליו מגיעים הלקוחות שהקליקו על המודעה או הפוסט שלך. הוא יכול להיות כל דף, לדוגמה: עמוד הפייסבוק שלך, מאמר שכתבו עלייך בעיתון או דף נבחר מהאתר שלך. דף נחיתה הוא למעשה השער (Gate) דרכו נכנסים הלקוחות לאתר שלך. דף נחיתה בודד הוא כמו שדה תעופה קטן שכולו שער אחד, ועצם היותו עומד בפני עצמו אינו מעיד על איכותו. יש דפי נחיתה שמובילים לדף אחר שבו יש המשך מידע, טופס ארוך או הדגמה של המוצר, ויש דפי נחיתה שהם סיום של התהליך.

מהו דף נחיתה טוב? דף טוב מוביל את הגולשים לפעולה שאת רוצה שהם יעשו, מקניה של מוצר ועד קריאה של מאמר מעניין. והוא נמדד לפי היחס בין כמות האנשים שנכנסו לכמות האנשים שעשו את הפעולה. לדוגמה ליאור, שהיא רפלקסולוגית, הכינה דף נחיתה שהמטרה שלו: שאנשים ישאירו פרטים בשביל שהיא אח"כ תתקשר אליהם לקבוע טיפול, אז אם הדף טוב, הרבה מהנכנסים לדף ישיאירו פרטים ואם מעט או בכלל לא, אז הדף לא טוב.

הדף לא צריך להימדד עפ"י היופי שלו, לאורך הקריירה שלי נתקלתי בדפים מכוערים (אפילו המעצבים שלהם חשבו כך) שעבדו טוב יותר מכל דף יפה יותר שניסינו.

מה צריך להיות בדף נחיתה טוב?

1- שתהיה לו מטרה אחת ברורה. כלומר, תהיה בסוף אפשרות לפעולה אחת, כך לא תבלבלי את הלקוחות ותוכלי למדוד את איכות הדף. אפשר לתת בחירה בין כמה אלטרנטיבות (בחירה בין מסלולי תשלום או בחירה בין מוצרים דומים) אבל למעשה יהיה מדובר על פעולה אחת ברורה.

2-הטקסט צריך להיות ברור ללקוח ומוביל לפעולה שנבחרה, יש שבוחרים טקסט קצר שכולל כותרת, הסבר קצר בנקודות על איכויות המוצר או השירות וכפתור לפעולה או טופס למילוי פרטים. יש המוסיפים עוד מידע שכולל סיפורי הצלחה והסברים מפורטים יותר, ואז שוב טופס או כפתור לפעולה.

3-רצוי להוסיף סרטונים ותמונות שמסבירים ונותנים מידע רב ככל האפשר על המוצר. למשל אם זה דף נחיתה שמוכר שמלה, סרטון שמראה דוגמנית הולכת עם השמלה ומדגים שהיא מתנפנפת ברוח ייתן מידע ללקוחה שלא בהכרח עובר בטקסט או בתמונות בלבד.

4-הכפתור צריך להיות בולט, בין אם הוא ממוקם בסוף הטופס או בפני עצמו. מאוד רצוי שיהיה ממוקם שכך שהלקוח יראה אותו ללא צורך בגלילה מטה. כל הטקסט והגרפיקה צריכים להוביל לכפתור. אם משתמשים בתמונה רצוי שהיא תמוקם כך שהאנשים יסתכלו עם הכפתור או שהמוצרים יצביעו עליו.

לתת ללקוח הרגשת בטחון ע"י סמלים שמראים שאתר מאובטח, שיש אחריות, שהמוצר או השירות הם אמיתיים וכך גם ההמלצות. מומלץ להציע החזר כספי או ניסוי חינם אם יש אפשרות כזו.

5- חשוב – הדף צריך להתאים לגלישה דרך טלפונים חכמים (מובייל) או שיש לו כפיל שעושה זאת, כלומר, דף נחיתה ייעודי למובייל. 60% ויותר מהגלישה כיום נעשית דרך מכשירים סלולריים, והמספרים רק עולים, כלומר, רוב הלקוחות! הדף צריך להראות טוב בטלפון, להיות קצר וענייני, להטען מהר ושהכפתורים יעבדו.


דוגמא לדף נחיתה

אפשר להשתמש בדף נחיתה אחד לכמה מודעות? כן, אבל רק במידה ויש התאמה מוחלטת בין המודעה או הפוסט שהובילו לדף, לבין המטרה של הדף! אין דבר שמעצבן יותר את הלקוחות מאשר מודעה שמבטיחה דבר אחד ודף שעושה משהו אחר. חשוב לשים לב שכל מה שהובטח במודעה יופיע בדף נחיתה, בעיקר תנאים ומחירים. גוגל ופייסבוק (ורוב מערכות הפרסום שמכבדות את עצמן) לא יאשרו מודעה שמובילה לדף נחיתה שמציע משהו אחר מהמודעה.

איפה רואים כמה נכנסו ומי מהם עשה את הפעולה שאת רוצה? אם זהו דף נחיתה שאת יכולה לשים בו פיקסלים, אז גוגל אנליטיקס יכול לתת את התשובות. אם מדובר באתר סגור (פייסבוק לדוגמא) הוא נותן לך את הנתונים לפי מה שהוא רואה לנכון. יש כלים כמו HotJar או CrazzyEgg שמאפשרים לראות מה הלקוחות עשו בדף, כמה גללו מטה, כמה לחצו ואיפה, אם זה דף מורכב ויש בו תנועה משמעותית מאוד מומלץ להוסיף אותם גם.

איפה בונים דף נחיתה? אם יש לך אתר, אז רצוי שהוא יהיה חלק ממנו. במידה ואין לך אתר או שמסובך מידיי להוסיף דפים לאתר, אפשר להשתמש במערכות שבונות דפי נחיתה. לרוב המערכות לשליחת ניוזלטרים יש מערכות כאלו. פלטפורמות לבניית אתרים מאפשרות לבנות רק דף נחיתה ויש מערכות שהן ייעודיות רק לכך. איך לבחור? תחשבי על המטרה של הדף אם את רוצה לשלוח מיילים לממלאי הטופס תשתמשי במערכות ניוזלטרים, אם את רוצה למכור תוודאי שאפשר לשלם ושיש מערכת סליקה מתאימה.

האם זה דף הנחיתה הטוב ביותר? אין אפשרות לדעת מראש האם הדף יהיה הטוב ביותר ולכן מקצוענים מכינים לפחות שני דפים ובודקים אותם אחד לעומת השני ( A/B Testing) ומשתמשים עם זה שעובד טוב יותר. אם זה קמפיין שממשיך לאורך זמן רב, כדאי לעשות כמה ניסיונות: לקחת את הדף שעובד טוב ולנסות גירסה נוספת שלו עם שינוי קטן כמו צבע של כפתור או מילה אחרת בכותרת. מחקרים מראים ששינויי של צבע או כותרת יכולים לעלות את אחוז הגולשים שעושים פעולה בדף, ולכן כדאי מאוד כל הזמן לבדוק שינויים קטנים.

יש מושגים במאמר שאת רוצה יותר הסבר עליהם? בנית דף נחיתה שאת רוצה עליו פידבק? יש לך שאלות המשך? מלאי את הטופס למטה ואחזור אליך או שתתקשרי אלי.

פוסטים נוספים

bottom of page